martes, 5 de mayo de 2015

NET.ART


El avance tecnológico y la aplicación de las nuevas tecnologías, en el campo de las artes, ha generado que el hipertexto se haya convertido en la herramienta de un nuevo género de arte interactivo conocido  como Net.art.

 El Net.art comprende un movimiento de artistas que desde finales del siglo XX están realizando producciones artísticas específicas para la red de internet, y creciendo de una manera exponencial difuminando las fronteras entre el arte y la narrativa.
 

Entre los Net. artistas más destacados en el ámbito gráfico podemos citar a Javier Mariscal, Antoni Abad, Jordi Moragues o Albert Porta, etc. y en cuanto a la narrativa hipertextual encontramos obras como:  "Afternoon, a story" de Michael Joyce, "Nose of the night" de Thomas Balzer,   "My boyfriend came back from the war" de Olia Lialina.
 
 

Algunas muestras que recogen Net.art:


·       Distopia

·       El Viajero

·       Marina Zerbarini

4 comentarios:

  1. He de reconèixer que d'aquest art en conec ben poc. Potser costa una mica entrar dins seu i fer-lo teu. Però em fa pensar com l'humanitat es capaç de crear i trobar en art dins de diferents formats i coses. D'unes tecnologies basades pel coneixement i per fer altres coses, l'home és capaç de trobar i fer sorgir art.

    ResponderEliminar
  2. El net.art, en una humil comparació, pot ser equiparat a la revolució artística de principis del segle passat, on una sèrie d'aritstes de tots els àmbits redefiniren el concepte d'art i la forma d'expressar-ho. Ara, que ja som postmoderns, estem assistint a una fusió de formats i idees realment engrescadora

    ResponderEliminar
  3. Hola Àngels,

    el semestre passat vaig cursar també amb el Doctor Campàs l'assignatura Art del segle XX, que no se si has tingut el plaer de cursar. Doncs em resulta interessant relacionar la teva publicació Net.art, i destacar l'art mèdia i digital que podem trobar a l'actualitat al Museu MoMA de Nova York.

    Recomano la pàgina del Museu ja que podeu visitar moltes d'aquestes obres on-line, i accedir fins i tot a una fitxa informativa. Són els avantatges de la vida amb les TIC i tot el panoroma i possibilitats hipertextuals que proporcionen, com per exemple, gaudir de les noves tendències artístiques digitals que s'exposen al gran Museu d'Art contemporani de Nova York, a tants milions de distància...

    http://www.moma.org/

    Salutacions!

    ResponderEliminar
  4. Mònica, encara no he cursat "Art del segle XX", però l'enllaç al museu és força interessant. Gràcies !!

    ResponderEliminar